Trialul bobocilor

M-am intors intreg!!!

Sa decis sa mergem cu Santa Fe-ul petru ca Suzukiul e in dezmembrari (adica e cam dezmembrat prin curte)... Ne-am inscris la standard (singurul SUV din "competitie").

Dupa prima suta de metri era o curba la dreapta pe panta cu inclinatie la stanga (nici una mare). Loc ferit de soare, musting a apa. De abia am reusit sa trec. 300m de mers in diagonala la 45grade primind incurajari la scena deschisa de la echipajele de open ce au tracut suierand pe langa noi...

A trecut si asta. Pe partea insorita am intrat in coada a 4 Vitare (parca si un Feroza pe acolo). Toate bune si frumoase cand am intrat in o coborare de 300m cu inclinatie medie de 25-30 de grade. Topogan nu alta. Eram pe baloane cu 2 tone de fier. A intrebuit sa accelerez in coborare sa am control asupra pachebotului (inclinatie laterala de 10-15 grade catre o ravena de 3-4m). Nu cred ca as mai vrea sa fac asta cu SUV-ul care trebuie sa ne duca la schi peste 1 luna... Veveritele nu aveau nici o problema... Deja imi era ciuda ca nu am montat Trackerul la loc pentru eveniment...

Am ajuns jos. Acolo isi da seama capul coloanei de Vitare ca a gresit traseul. Veveritele, intoarcere in tromba cu derapaj controlat pe clisa uda si tusti pe deal in sus. Noi am ramas jos ca popandaii. Am ales solutia eleganta (in situatia maronie in care ne aflam), am iesit pe European si am revenit la start ca boierii. Primii!!! Dar si singurul abandon.

De trial nici o vorba. Oricum am primit urale si aplauze la scena deschisa pentru curajul de a intra pe traseu (nu conteaza ca vreo 2 si-au facut cruce si si-au scuipat in san pe la spatele meu - i-am vazut cu coada ochiului).

Cine a salvat onoarea familiei a fost fimiu al mare ce a condus singur (eu eram copilot) pachebotul la trialul copiilor (clasa pana in 12 ani) fiind cel mai mic pilot solo (mai erau 2-3 de 12 ani ce au condus singuri, restu erau tinuti in brate de parinti). A folosit tehnica de la carturi (frana cu stangul) si a ajuns la final numai cu un mic polish de padure (sper sa il scot cu un polish de spalatorie :D)

premiu'

Masini ca la balamuc. 2 de extrem. 6 de open. 30 de standard. Numai eu cu SUV-ul. Mai era un Duster condus de Cristim mai kamikaze ca mine. In trest 4x4 veritabile (Vitare, Samurache, Feroze, Pajero, Toyote, toata plaja japoneza. Si un Jeep care a venit numai la show off)

Per total a fost o zi frumoasa si reusita, pacat ca nu a terminat traseul de standard. Iti trebuie cel putin un Terratrip sau ceva scula cu GPS ca nu merge cu trip-ul din bordul masini mai ales cand mergi in derapaj 300-400 de metri (el arata 1km dar tu deabia ai deparat 300m)...